fbpx

Отказаха се от концесия на екопътеките до Стобските пирамиди

Общинският съвет в Кочериново се отказа от идеята си да отдаде на концесия двете екопътеки, водещи към Стобските пирамиди в района на Рилския манастир.

Дебатите дали природният феномен може да се отдаде на частно външно дружество продължиха повече от час.  По време на заседанието присъстваше и солидна група жители на село Стоб, които се обявиха против концесията. По време на обсъждането на темата в Общинския съвет недоволните хора заявиха, че ще започнат протести, ако решението бъде прието.

В Стоб са категорични, че Стобските пирамиди трябва да останат с досегашния си статут и да не са частни. В момента на природния обект от високи до 12 метра скални конуси се събира входна такса от 2 лв., които отиват в приходите на общината. Местните власти обаче признават, че събраните суми са крайно недостатъчни за поддържането на феномена и подходите към него.

Стобските пирамиди са част от 100-те национални туристически обекта, а интересът на туристите към тях все повече се увеличават, отбелязват местните власти.

Comments

comments

Прочети  Швейцария отваря хижите от 11-ти май

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!