fbpx

Парализиран младеж видя света от Мусала

Парализиран младеж беше качен днес на най-високия връх на Балканите – Мусала (2925 м.н.в.) Той беше изтеглен със специална шейна от доброволци в “Сдружение един живот” и планински спасители в рамките на инициативата “Към върха” на Николай Герев и Захари Недялков.

Петко Сталинчев от първия Баскетболен клуб за хора с увреждания преживя вълнуващ ден. За първи път в живота си той се качи на лифт, а след това измина и красивия заснежен път до най-високия връх на Балканите.

“Към върха” възниква през 2016 г. с идеята да помага за изкачването на деца и младежи в неравностойно положение в планината. Някои от запомнящите се инициативи, които успява да осъществи през изминалата година са изкачване на парализиран младеж на връх Мусала, изкачвания на деца и младежи с различни двигателни увреждания на връх Ботев, връх Руен, Черни връх. Началото на 2017 г. стартира позитивно с изкачването на парализирано дете в зимна Рила.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/vurha/videos/1847795105492021/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]
Прочети  Мил жест: синът на Боян Петров получи часовника му като коледен подарък

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


Notice: Undefined index: popup_cookie_pivcs in /home/varhove/public_html/wordpress/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Последвайте ни във Facebook