fbpx
петък, юни 14, 2024
Новини

Планинските спасители ще доплащат 30 % от екипировката си

С решение на Управителния съвет на Планинската спасителна служба (ПСС), от тази година всеки спасител  ще заплаща 30 % от цената на екипировката си. До 2010-а този процент е бил между 40 и 50 %. Това каза доц. д-р Олег Чолаков, председател на ПСС.

„Опитваме се да не правим компромиси в екипировката на планинските спасители. Условията в планината са изключително тежки и сурови. Всяка година закупуваме определено количество екипировка, която обаче не е достатъчна поради ограничения бюджет на Спасителната служба. До тази година спасителите доплащаха 40 – 50 % от цената на екипировката. Тази година новият Управителен съвет на ПСС прие  решение, с което този процент да се намали на 30 % ”, каза доц. Олег Чолаков.

По думите му – всеки сезон налага различно естество на оказваната помощ в планината.

„Характерно за зимния сезон е, че започва ски спортът, особено по големите центрове в България. ПСС е готова във всеки един момент, когато някой търпи бедствие на пистата или извън нея, да окаже помощ”, допълни доц. Олег Чолаков.

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!