fbpx

Появи се алтернативно ПСС

Българска планинска спасителна служба е била учредена през март. Алтернативното ПСС се обявява като неправителствена организация.

Целите, които си поставя новата организация са: възстановяване на планинарските традиции на планинската спасителна служба основана през 1933, прилагане на съвременните добри практики и стандарти в областта на планинското спасяване на водещите световни организации и спасителни служби.

Принципите залегнали в Устава на организацията са доброволност, безвъзмездно оказване на помощ на пострадали в планините, качество, ефективност и професионализъм при извършване на дейностите по спасяване и предотвратяване на нещастия в планините.

Българската планинска спасителна служба обединява планински спасители или оперативни екипи от спасители на територията на цялата страна. Организацията разполага със специализирана спасителна екипировка за извършване на всички дейности от планинското спасяване.

Членството в БПСС е индивидуално или колективно. Член на сдружението може да бъде всяко физическо или юридическо лице, което проявява интерес към предмета на дейност на сдружението и неговите цели и приема основните принципи залегнали в устава на сдружението.

 

Comments

comments

Прочети  Нирмал Пурджа мисли за зимно на K2

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

2 коментара за “Появи се алтернативно ПСС

  • 03.12.2015 в 17:29
    Permalink

    Коя от трите посочени акции или пък приложението е дело на БПСС? НИКОЕ……..

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!