fbpx

Приключенски парк в Тетевен

Нов Адвенчър парк „Адреналин” радва от няколко дни любителите на природата и приключенията в Тетвен, на 300 м. от туристическа спалня Козница. Системата от 26 елемента е разположена сред клоните на борова гора на площ от около 4 дка. Неголямата средна височина от около 8 метра прави атракциона подходящ и за деца.
Въжената градина е разделена по естествен начин от поляна на две части. Тук е и единственият по рода си двупосочен тролей в Европа с впечатляващата дължина от 64 метра.

Детският кръг е  за деца с ръст над 1,10 м. на възраст от 4 до 8-9 години и тегло до 50 кг. Той  включва изкачване на стартовата площадка, люлки, непалски мост, алпийски мост, ходене по лента, тролей, слизане по мрежа. Въжетата са разположени по иглолистните дървета на височина от 0,50 до 0,70 м. Напълно е обезопасен и е изграден от специални материали, които издържат тежест до 2,5 т.

Предизвикателствата за възрастни са организирани в 3 кръга. Най-ниската площадка е на височина 3 метра, а най-високата – на 9 метра. Най-натоварващ е третият кръг, където се намира и най-високата точка на 12 м. Най-зрелищна визия имат торбите и “Скокът на Тарзан”.

Преминаването на атракциона е абсолютно безопасно, поставяйки екипировката и спазвайкли указанията на двамата инструктори.
Предстои разкриването на кафене/чайна, лятно кино, площадки за бивакуване, както и увеличаването на елементите до 50.

Ползването на съоръженията струва 5 лв. за деца до 8 години, 15 лв. на час за възрастни.

Проектът за парка е на Сдружение “Клуб за пешеходен туризъм “Царичина”, а изпълнението на „Ледница” ООД, създатели на първата Via Ferrata Lednica в България. Подобна въжена градина те вече са изградили и край пещерата Съева дупка, с. Брестница.

Прочети  От редакцията - Войната за Пирин отвъд врявата за лифта

Разгледай Галерия със снимки

Текст: Върхове

Comments

comments

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!