fbpx

Протест срещу Нено Димов, природозащитници внасят визия за развитие на Пирин

Протест срещу министъра на околната среда и водите Нено Димов организира природзащитната коалиция “За да остане природа в България”.

Събитието е планирано за 24 януари от 18:30 ч. пред Министерски съвет.

Природозащитниците настояват министър Димов да поеме политическа отговорност след като Върховния административен съд миналата седмица отхвърли предложените от него промени в Плана за управление на Пирин.

Отпадат окончателно промените в плана за управление на НП “Пирин”, реши ВАС

Утре представители на “За да остане природа” ще внесат и доклад в Министерски съвет, в който предлагат нова визия за устойчиво развитие на Пирин.

Българският национален парк Пирин е уникална екосистема и едно от най-значимите за биоразнообразието места в Европа. Пирин осигурява жизненоважни ресурси за 130 000 души в местните общини, а годишният му икономически принос за региона се оценява на около 69 милиона евро.

Докладът, наречен “Хлъзгави склонове” и разработен от международната консултантска компания Далберг, предупреждава, че районът на Банско губи много от едностранното и непрозрачно разширяване на ски зоната и предлага конкретни стъпки за осигуряване на устойчиво бъдеще за Пирин.

Прочети  Ски писти очакват скиори и сноубордисти в Осогово

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


Notice: Undefined index: popup_cookie_pivcs in /home/varhove/public_html/wordpress/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Последвайте ни във Facebook