fbpx

Прожекция на „Магнетичните планини” в Дома на киното

Прожекция на „Магнетичните планини” организира Банско филм фест в Дома на киното в четвъртък, 25-ти април.

Тя ще бъде посветена на тримата световноизвестни алпинисти Давид Лама, Хансйорг Ауер и Джес Роскели, които загинаха в Канадските планини.

Герои във филма са едни от най-големите имена в алпинизма и катеренето. Лентата следва историята на обикновен човек, който се опитва да открие равновесие в живота си след падане от алпийски северен склон. Чрез примери от знакови имена в планинските спортове, ще бъде разкрита психологията зад това да поемаш рискове в планините, задавайки въпроса – струва ли си наистина?

През октомври 2014 г. Стив Уейкфорд, редактор на спортни предавания (част от екипите на EMMY и BAFTA), падa от 70 метра, докато се изкачва по стена във френските Алпи. След инцидента временно остава в инвалидна количка, следва рехабилитация и нова мотивация за живот. В началото на едно дълго пътуване на възстановяване, той започва да си задава някои сериозни въпроси – „Независимо от наранявания или травми, защо продължават да ни привличат планините? Има ли риск този начин на живот? Защо планирам да се върна там, където пострадах и да се изкача отново? Егоистична ли е играта с планините?
За да започне да намира отговори, Стив решава да се срещне с някои от водещите фигури в алпийските спортове – сър Крис Бонингтън, Томи Колдуел, Стийв Хаус, Анди Паркин, Ник Бълок, Елън Бреннан, Лив Сансос, Маря Персон, Том Балърд, Пол Причард и др., както и да разговаря с университетски преподаватели и психолози.

След като е загубил чувството си за посока и идентичност, той решава да вземе камера и да документира пътуването си. И така се ражда лентата ‘Магнетичните планини”. Филмът има редица награди от филмови фестивали в Европа, включително и Гран При на международния филмов фестивал в Грац, Австрия.

Прочети  Събраха 6 хил. лв. за инициативата "Витоша - достъпна за всички"

Билетите са на цени от 6 и 8 лева и се продават на касите на Дома на киното и онлайн.


Magnetic Mountains Trailer

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


Notice: Undefined index: popup_cookie_pivcs in /home/varhove/public_html/wordpress/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Последвайте ни във Facebook