fbpx

Спасителна акция под връх Ботев

pss_logo1Планинската спасителна служба издирва 34-годишен мъж, който е изчезнал в района на връх Ботев, съобщава bTV. Сигналът е подаден около 23:45 ч на 27 октомври.

Туристът е тръгнал с колело на 26 октомври от хижа „Тъжа” към връх Ботев. Разстоянието между двата обекта се изминава за около 3 часа и половина. Няма никаква информация за изчезналия към момента.

Според хижаря младежът е бил облечен с екип на велосипедист – тънък черен клин и тъмносиво почти черно тънко яке. Носил е малка раничка. Очевидно е имал намерение в рамките на деня да качи връх Ботев и да се прибере в хижата.

В акцията се включиха планински спасители от отрядите в Карлово, Калофер, Троян, Ловеч, Пловдив и София, съобщиха от ПСС. Три следови кучета издирват изчезналия.

По данни на спасители времето в тази част на Балкана, е много лошо. Духа ураганен вятър, има мъгла, която при докосването със земята се превръща в скреж. Условията са много тежки за издирване, казаха спасителите-

Още от четвъртък в издирването са се включили и доброволци – роднини и приятели на изчезналия младеж.

Прочети  40 спасители търсят затрупания от лавина

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


Notice: Undefined index: popup_cookie_pivcs in /home/varhove/public_html/wordpress/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Последвайте ни във Facebook