fbpx

Станимир Димитров и Мария Николова са победителите в Планински маратон „Сливен“

 

В неделя се проведе състезание по планинско бягане над Сливен. Организаторите от Спортен клуб по ориентиране „Сини камъни“ предложиха три дистанции за пешеходци (9км, 32км, 52км) и една за колоездачи (37км). От регистрираните 200 души преди началото на състезанието, стартираха 160.

Красота 😉

Публикувахте от Планински маратон "Сливен" в 7 април 2018 г.

 

Победител при мъжете в най-дългата дистанция от 52км и 1800м положителна денивелация стана сливналията Станимир Димитров с време 5 часа и 14 минути и 5 секунди. Само на 2мин и 42сек зад Димитров остана Иван Гочев, отново състезател от града под „Сините камъни“. На трето място се нареди Иво Кереметчиев от Карнобат.

При жените най-бърза по 52-километровото трасе бе една от най-добрите планински състезателки в България Мария Николова, която е родом от Сливен. На второ и трето място се наредиха съответно Емилия Христова и Елия Атанасова.

На средната дистанция с дължина 32км и обща положителна денивелация от 1400м победата при мъжете бе за Николай Димитров от Велико Търново, който е дългогодишен състезател по ориентиране и с голям опит в бягането по пресечен терен. Среброто остана за Милен Ковачков, а трети финишира Гено Увардов.

Моника Филипова спечели състезанието при жените на 32-километровата дистанция, изпреварвайки Галина Христова и Камелия Георгиева.

В най-късата дистанция от 9км на първо място при мъжете се нареди учителят в местната Природо-математическа гимназия Цветан Иванов. Второто място бе отредено за Венци Младенов, а на трето място се нареди 17-годишният Стефан Куртев, за когото е интересно, че е ученик на победителя в същата дистанция.

При жените победата на късата дистанция бе за Антония Георгиева, която изпревари само с 8 секунди Милена Савова, а трета се нареди Валерия Димитрова.

Прочети  Приключение във високите Алпи - Айгер, Юнгфраубан

 

 

 

При колоездачите по 37-километровото трасе победител стана Бо Дудек. Фи

лип Хараламбов от Сливен се класира втори, а бронзът остана за Драгомир Стефанов.

Биляна Серафимовска бе най-бърза при жените, изпреварвайки Моника Христова и Мартина Илиева, които заеха респективно второ и трето място.

По трасето на състезанието бяха разположени няколко подкрепителни пункта, на които бяха разположени хранителни продукти и течности за пиене, предоставени от веригата магазини Кауфланд.

Пълни резултати може да откриете на https://tracksport.eu/results/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.