fbpx

Трети ден издирват младеж в Стара планина: къпал се край водопад “Сучурум”

За трети ден спасители и приятели издирват 21-годишния Петър Лухов в Стара Планина над Карлово. Той е в неизвестност от вечерта на 5 май.

Тогава той е изпратил снимка на своята приятелка от водопад Сучурум. Хората, с които е бил на излет, разказват, че е употребил два вида алкохол.

На връщане Петър се отделил от групата и пожелал да се изкъпе в реката до водопада. Той тръгнал по стръмна пътека, която води до водопада. От там следите му се губят. По-късно са намерени раницата, телефонът и дрехите на младежа. В четвъртък силното течение провали планираното издирване с водолази.

Сигнал в полицията са подали родителите му към 19.00 ч. във вторник. Започнало е издирване, а в четвъртък в издирването се включиха и негови приятели.

Извикани са и водолази от пловдивската пожарна, но те не са могли да влязат в реката заради силното й течение и много студената вода. В петък издирването продължава в близост и по течението на Стара река.

Спасителите се надяват днес условията в планината да са по-добри.

Петър е безработен и е от известното спортно семейство на Иван и Величка Лухови, бивши състезатели по вдигане на тежести.

Comments

comments

Прочети  Спасителна акция в Стара планина

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!