fbpx

Трети ден издирват младеж в Стара планина: къпал се край водопад „Сучурум“

За трети ден спасители и приятели издирват 21-годишния Петър Лухов в Стара Планина над Карлово. Той е в неизвестност от вечерта на 5 май.

Тогава той е изпратил снимка на своята приятелка от водопад Сучурум. Хората, с които е бил на излет, разказват, че е употребил два вида алкохол.

На връщане Петър се отделил от групата и пожелал да се изкъпе в реката до водопада. Той тръгнал по стръмна пътека, която води до водопада. От там следите му се губят. По-късно са намерени раницата, телефонът и дрехите на младежа. В четвъртък силното течение провали планираното издирване с водолази.

Сигнал в полицията са подали родителите му към 19.00 ч. във вторник. Започнало е издирване, а в четвъртък в издирването се включиха и негови приятели.

Извикани са и водолази от пловдивската пожарна, но те не са могли да влязат в реката заради силното й течение и много студената вода. В петък издирването продължава в близост и по течението на Стара река.

Спасителите се надяват днес условията в планината да са по-добри.

Петър е безработен и е от известното спортно семейство на Иван и Величка Лухови, бивши състезатели по вдигане на тежести.

Прочети  Байк и рън за Чепън - записването започна (ВИДЕО)

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.