fbpx
неделя, февруари 25, 2024
Новини

Учителка е изчезналата жена в Стара планина

42- годишната учителка от В. Търново Емилия Димитрова  е изчезналата жена в Стара планина. Тя е участвала в пътуващия семинар за учители, преподаващи модул „Туризъм“ във великотърновските училища, организиран от Комисията за ученически туризъм към ТД „Трапезица- 1902″.

23- ама преподаватели, включени в групата, са посетили в събота Карлово, след което са направили преход до хижа „Васил Левски“,  на четири часа от града, където са пренощували. Хижата е разположена в местността „Голямата гюрля“, на 1450 метра надморска височина.

В неделя Емилия Димитрова, която е учител по английски език в ПМГ „В. Друмев“, е напуснала сама хижата около седем часа сутринта, съобщи Мила Велчева- една от ръководителките на семинара. След като не се върнала до 8 часа е уведомен хижаря и е започнало издирване в района. Емилия Димитрова е тръгнала без раницата си и туристическите обувки. Била е обута с маратонки и в групата са очаквали да е наблизо.

Вчера в издирването са се включили и 11 планински спасители от Карлово, но до късно снощи не са я намерили. Жената е излязла за първи път с група на Туристическо дружество „Трапезица- 1902″. Тя е част от клуба „Дива природа“ към ПМГ „В. Друмев“. Ръководителката му Даниела Мануилова отказа коментар, без разрешението на родителите на Димитрова, но уточни че от колежката си знае, че и преди е била на излети в планината. Секретарят на ТД „Трапeзица- 1902″ Георги Димитров съобщи, че всички участници в семинара са били застраховани. Ако Емилия Димитрова не бъде открита до петък през уикенда екип от В. Търново ще започне претърсване. Туристическото дружество ще включи в него най- добрите си планинари.

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!