fbpx

В крак с модата! Какви са ски иновациите на 2019

Екшън камерите и смарт часовниците все повече превземат пистите. Но какви са ски иновациите на 2019, които ще ви отличат сред скиорите?

Според публикация на луксозното издание за свободно време Club Med, озаглавено „Променящият се пейзаж на ски пазара 2018/19“ се увеличава броя на хората, носещи високотехнологични джаджи на пистата. 23% от скиорите имат монтирана камера GoPro, а 21% използват приложение за проследяване на активността.

Какво обаче наистина ще ви отличи на пистата?

Останете сухи с инoвативното ски яке KJUS 7SPHERE Hydro_Bot.

То ще отведе потта навън чрез… мобилно приложение. Швейцарската компания за производство на спортно облекло KJUS представи новото си яке по-рано тази година. То работи чрез процес, наречен електро-осмоза. Това със сигурност е първата дреха с контролирана мембрана, която буквално изпомпва потта, попила в долните слоеве на облеклото. Това става чрез активирано с Bluetooth приложение за iPhone или Android, което, при докосване на бутон, активира електрически импулс, който изтегля потта и така предотвратява възможността човек да настине на пистата.

Подобрете ски техниката си: Carv

Carv може да ви научи как да карате ски като ви дава коментар на вашата техника в реално време.

Последната версия Carv 2.0 е с амбицията да бъде наложенa като дигитален ски учител, използвайки смарт ски обувки, които следят вашето движение и натиск и ви дават коментар през цялото време. Вдъхновен от технологиите, използвани от олимпийските спортисти, Carv показва слабите ви места и помага да станете наистина по-добър скиор.

Проследете спусканията си: смарт часовник Garmin Fenix 5X 

Garmin Fenix 5X е ултра GPS смарт часовник за мулти спортове с разнообразни характеристики, сред които пълноцветна TOPO карта и навигация. Той е изключително здрав, благодарение на дизайна от неръждаема стомана и сапфирен кристал. Преди всичко чаасовникът има много добра записваща функция, която запаметява новите ски писти, благодарение на вашите движения и паузи, когато спирате за почивка или се возите на лифт.

Прочети  Да изберем котките

Той е оборудван с батерия, която издържа 12 дни в стандартен режим и до 20 часа в GPS  режим.

Без измръзвания: загряващи ръкавици Blaze Wear

Изключително полезни при лошо време на ски пистата. Ръкавиците имат презареждаща се батерия, която осигурява постоянно нагряване до 55 градуса около всеки пръст. За да ги включите само трябва да активирате бутона, разположен от горната страна на китката. Може да настроите и градусите на нагряване от топло през много топло до горещо. Освен това, те са тъч скрийн сензитивни, което означачва, че може да работите със смартфона си без да се налага да ги сваляте.

Съживете спoмените отново и отново: GoPro Hero 7

Друга ски необходимост, особено ако имате достатъчно късмет да сте навън при ясно време е GoPro екшън камера. Това устройство ще запише всичките ви спускания на пистата с резолюция 4K.

Вижте всичко: ски маска с дисплей Oakley Airwave 1.5 

Ски маската Oakley’s Airwave 1.5 комбинира вграден дисплей (HUD) и интегрирани Wi-Fi, GPS и Bluetooth съссензори за околната среда. Това означава, че може да получите пълна прожекция на ставащото около вас директно чрез Oakley. В маската е интегрирано и устройство, наречено MOD live. Но най-добра е GPS характеристиката, която точно измерва скоростта, с която се спускате, както и разстоянието и височината на вашите скокове с аналитичен софтуер.

Никога не губете ски картата си: калъф за смартфон UAG Trooper

Калъфът UAG Trooper е перфектен за предпазване на вашия смартфон от удар при падане, докато пази и ски картата ви от изгубване. Калъфът е тестван за военни цели. Той е съвместим с iPhone 6, 6S, 7 и 8.

Прочети  Как да изберем спалния чувал

Превод и снимки: Forbes

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.