fbpx

ЗАРАДИ ПИРИН – хиляди викаха „Оставка“ под прозорците на Министерски съвет

Около 10 хиляди души се включиха в протеста в защита на Пирин тази вечер в столицата. Шествието, съпровождано от скандирания „Оставка“ и „Мафия“ тръгна от кръстовището на булевардите „Витоша“ и „Патриарх Евтимий“ в 18 ч.

Протестът за Пирин

Публикувахте от Върхове в 4 януари 2018 г.

 

Публикувахте от Върхове в 4 януари 2018 г.

Природозащитниците преминаха по булевард „Витоша“ и достигнаха до Министерски съвет. Сред многохилядната тълпа се открояваше българският алпинист с изкачени най-много осемхилядници  – Боян Петров.

Публикувахте от Върхове в 4 януари 2018 г.

Организаторите на протеста заявиха, че са за развитието на ски туризма и зимните спортове, но са против беззаконието в България. В подкрепа на природозащитните организации се включиха и членове на организацията „Правосъдие за всеки“. Многохилядната тълпа изпя химна и „Хубава си, моя горо“ и скандира „Оставка“ под прозорците на Министерски съвет

След края на официалната част на протеста в 20 часа голяма част от демонстрантите се отправиха към Орлов мост, където за кратко блокираха движението.

Публикувахте от Върхове в 4 януари 2018 г.

Протести, макар и не толкова мащабни, имаше в още 10 градове на страната, сред които Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе.

Следващият протест е насрочен за 11.01, датата, на която България офицално ще поеме ротационното председателство на Европейския съюз.

Прочети  Спасителна акция под Вихрен

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.