fbpx
неделя, май 26, 2024
Новини

„109 часа“ – премиера на филма за рекорда на Дизела по трасето Ком-Емине

Поставеният от Кирил Николов-Дизела рекорд за най-бързо преминаване на маршрута Ком-Емине ще стигне до публиката чрез филма „109 часа“, който ще бъде екранизиран на 25 април.

Мечтата не поставя пред себе си ограничения. Това прави човешките възможности безгранични. Нужно ли е нещо повече от един човек и една мечта пред него? Може би просто да се впуснеш. Да бягаш след нея по върхове и низини. А когато преминеш през еуфория и колебания, дори страх, но и силно желание, да я обгърнеш в необятната шир.

Точно това прави той. През 2015 г. Кирил Николов или както всички го знаем – Дизела,  поставя рекорд за най-бързо преминаване на най-дългия туристически маршрут в България – Ком-Емине. 4 дни, 13 часа и 05 минути са му нужни да измине 600 км, за да разпери ръце на нос Емине и да посрещне с отворени обятия поредната си сбъдната мечта. Тези 109 часа са изпитание за волята и силата на духа му. 109 часа борба, хъс, умора, но силен дух, както и силна подкрепа от хората около него. Тези 109 часа показват, че когато човек е решен, малко неща биха го спрели по пътя му.

Самият Дизел обаче се сблъсква с редица пречки година по-рано при първия си опит да направи рекорд по трасето Ком-Емине. Едва на 11 километра от финала той трябва да се откаже. Затова през 2015 г. той се завръща в полите на Стара планина, за да завърши започнатото.

Приключението през 2014 г. достига до аудиторията по целия свят чрез филма Reach your limits. Той печели сърцата на публиката и получава награди на множество международни филмови фестивали.

Сега е ред на продължението. То ще покаже 109 часа устрем и битка. Битка със себе си, с възможностите си, битка с природата. Вълнуващо преживяване дори и пред екрана. История, която ще вдъхнови мнозина да тръгнат по пътя на своите мечти и да се превърнат в победители.

Датата на премиерата е 25 април, часът е 20:00, а мястото – Cinema City, Mall Paradise.

За Кирил Николов:

Кирил Николов-Дизела е роден през 1982 г. и е национален състезател по ориентиране и планинско бягане. Той има редица постижения като най-значимите от тях са:

  • Европейски вицешампион по ориентиране през 2012 г.
  • 6-то място на Световно първенство по ориентиране през 2012 г.
  • Четири пъти става победител в екстремното комплексно състезание XCo Adventure Cup
  • 2-ро място на скоростното изкачване на Айфеловата кула
  • 2-ро място на Olympus Marathon, 2015 г.
  • Трети в света в дисциплината скайрънинг за 2016 г.

Михаела СТОЯНОВА

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!