fbpx

„109 часа“ – премиера на филма за рекорда на Дизела по трасето Ком-Емине

Поставеният от Кирил Николов-Дизела рекорд за най-бързо преминаване на маршрута Ком-Емине ще стигне до публиката чрез филма „109 часа“, който ще бъде екранизиран на 25 април.

Мечтата не поставя пред себе си ограничения. Това прави човешките възможности безгранични. Нужно ли е нещо повече от един човек и една мечта пред него? Може би просто да се впуснеш. Да бягаш след нея по върхове и низини. А когато преминеш през еуфория и колебания, дори страх, но и силно желание, да я обгърнеш в необятната шир.

Точно това прави той. През 2015 г. Кирил Николов или както всички го знаем – Дизела,  поставя рекорд за най-бързо преминаване на най-дългия туристически маршрут в България – Ком-Емине. 4 дни, 13 часа и 05 минути са му нужни да измине 600 км, за да разпери ръце на нос Емине и да посрещне с отворени обятия поредната си сбъдната мечта. Тези 109 часа са изпитание за волята и силата на духа му. 109 часа борба, хъс, умора, но силен дух, както и силна подкрепа от хората около него. Тези 109 часа показват, че когато човек е решен, малко неща биха го спрели по пътя му.

Самият Дизел обаче се сблъсква с редица пречки година по-рано при първия си опит да направи рекорд по трасето Ком-Емине. Едва на 11 километра от финала той трябва да се откаже. Затова през 2015 г. той се завръща в полите на Стара планина, за да завърши започнатото.

Приключението през 2014 г. достига до аудиторията по целия свят чрез филма Reach your limits. Той печели сърцата на публиката и получава награди на множество международни филмови фестивали.

Прочети  Отново спасителна акция в Пирин (ВИДЕО)

Сега е ред на продължението. То ще покаже 109 часа устрем и битка. Битка със себе си, с възможностите си, битка с природата. Вълнуващо преживяване дори и пред екрана. История, която ще вдъхнови мнозина да тръгнат по пътя на своите мечти и да се превърнат в победители.

Датата на премиерата е 25 април, часът е 20:00, а мястото – Cinema City, Mall Paradise.

За Кирил Николов:

Кирил Николов-Дизела е роден през 1982 г. и е национален състезател по ориентиране и планинско бягане. Той има редица постижения като най-значимите от тях са:

  • Европейски вицешампион по ориентиране през 2012 г.
  • 6-то място на Световно първенство по ориентиране през 2012 г.
  • Четири пъти става победител в екстремното комплексно състезание XCo Adventure Cup
  • 2-ро място на скоростното изкачване на Айфеловата кула
  • 2-ро място на Olympus Marathon, 2015 г.
  • Трети в света в дисциплината скайрънинг за 2016 г.

Михаела СТОЯНОВА

Comments

comments

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!