fbpx
четвъртък, май 16, 2024
СкиСки курорти

Межев – малкият голям ски курорт във Франция

Межев е малък ски курорт, разположен в югоизточна Франция, недалеч от италианската и швейцарската граници. Преди век популярна ски дестинация за богатите, днес курортът все още разполага със собствено летище, но ваканцията тук далеч не е скъпа. Градчето ревниво пази своя старомоден чар, но често го наричат скрито съкровище.

Защо да посетите Межев?

megreve-france-ski-kurort-planinaЗа онези от вас, които мразят претъпканите писти и опашките пред лифтовете, това е мястото. В слънчеви дни тук идват много туристи от Женева, а през училищните ваканции е пълно с деца, но през останалото време в Межев е невроятно тихо. Повечето от лифтовете не са последно поколение, но затова пък пред тях няма тълпи от хора, а на пистите има достатъчно място. Освен това има богат избор от различни по трудност трасета. В бонус, гледката към масива на първенеца на Алпите – връх Мон Блан е невероятна.

Районът на ски курорта е подходящ както за начинаещи, така и за опитни скиори и сноубордисти. Картата Portes du Mont Blanc (двудневна за €67) осигурява достъп до около 100 км писти, а картата Evasion Mont Blanc (еднодневна за €46) увеличава достъпа до 400 км. Фрирайдърите предпочитат близкия район на Шамони.

megreve-france-ski-kurort-gledka
гледка към масива на Мон Блан

Освен ските?
Освен ските Межев предлага много дейности за запълване на свободното време: ледени пързалки, тенис, катерене, плуване и боулинг. От 30 март до 2 април ски курортът е домакин и на Международен Джаз Фестивал, а на 8-9 април ще приеме състезателите от танцовия фестивал DanceSport Open.

Храна и нощувка

В ски курорта има няколко прекрасни ресторанта.  Има както кътчета за бърза закуска, така и скъпи ресторанти. Както и с харана, така и с нощувките, ски курортът разполага с различни възможности. Освен луксозни хижи и 5-звездни хотели, тук може да наемете стая или апартамент на съвсем разумни цени.

megreve-france-ski-kurort-center
Центърът на градчето Межев

Обобщение
445 км писти, 2 кабинкови лифта, 7 гондоли, 27 седалкови лифта, 39 влека. Най-висока точка: 2353 м.

• Зелени писти 35 | • Сини писти 53 | • Червени писти 71 | • Черни писти 24

 

 

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!