fbpx
неделя, декември 3, 2023
Екстремни спортовеКатеренеНовини

Алекс Тоткова, Боян Киров, Слав Киров и Николай Русев с награди от Министерството на младежта и спорта

Служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева връчи почетни плакети на Министерството на младежта и спорта на шампиони и медалисти от световни и европейски първенства за юноши и девойки по волейбол, бокс и спортно катерене.

„Щастлива съм, че отново мога да наградя млади състезатели, които са бъдещето на българския спорт. Поздравявам и волейболистите, които показват с играта си, че са готови отново да върнат позициите, които имахме при мъжете. Изключително важна е и работата на треньорите и се радвам, че днес мога да наградя и тях“, каза министър Весела Лечева.

Националният ни отбор по волейбол до 20 г. и треньорът Мартин Стоев бяха отличени с почетни плакети на Министерството на младежта и спорта за спечеления бронзов медал на Европейското първенство до 20 г. в Италия.

Весела Лечева награди с плакети също Викторио Илиев – сребърен медалист в категория до 57 кг от Европейското първенство по бокс за юноши и девойки в Монтесилвано, Италия, Силян Попов, спечелил бронзов медал в категория до 46 кг, боксьорът Ангел Димитров – бронзов медалист в категория до 48 кг. Плакет получи и Алейна Мехмед, която също се окичи с бронза в категория до 80 кг на първенството на Стария континент в Италия. С почетни плакети бяха наградени и треньорите Борислав Георгиев, Роман Цветков и Петър Илиев.

Александра Тоткова беше отличена за

извоювания златен медал на Световното първенство по спортно катерене за девойки

в Далас, САЩ, Боян Киров – за титлата при юношите (14-15 г.) на Европейското първенство по спортно катерене в Грац, Австрия, а Николай Русев получи плакет за сребърния медал от същото състезание. Слав Киров беше отличен за второто място при юношите (16-17 г.) на Европейското първенство по спортно катерене в Аугсбург, Германия.

Министър Лечева награди и треньорите по спортно катерене Ивайло Радков, Станимир Желязков, Георги Пенев и Васил Киров.

Николай Петков и Весела Лечева
снимка: БФКА

Заместник-председателят на Българската федерация по катерене и алпинизъм Николай Петков благодари на министър Лечева за проявеното внимание и подкрепата и изрази надежда, че спортът ще влезе в програмата на училищата. На церемонията присъства и председателят на федерацията по бокс Красимир Инински.

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!