fbpx

Ани и Теодора Пенчеви сред преболедувалите COVID-19 след почивка в Банско

Бившата състезателка по сноуборд Теодора Пенчева съобщи във Фейсбук профила си, че двете с майка й Ани Пенчева са преболедували инфекция, след заразяване с коронавирус в Банско.

Пенчева споделя за хаоса с лечението на COVID-19, който преживели сами вкъщи, за това, че не е позволено лекар да ги посети и да ги прегледа и за тестовете, които са си правили и платили сами.

В личния си профил във Фейсбук Пенчева е описала случая, а от него става ясно, че е възмутена от системата за лечение на заразата.

Тя разказва, че двете с майка й проявили еднакви симптоми, които се изразили в ниска постоянна температура – 37.5 градуса, но с много силна отпадналост, която е продължила 5-6 дни.

„Пихме лекарства, парацетамол, но след 5-6 дни нищо не се промени и ние решихме, че е време да се свържем с личния лекар. Той ни препоръча да се обърнем към лаборатория, за да си направим тестове, да видим дали сме болни“, обясни във включване по телефона по bTV Пенчева.

По думите й правенето на тест за коронавирус се оказало много сложно, тъй като когато имаш симптоми, не може да отидеш до лабораторията. От там предлагат срещу 20 лв. допълнително да им направят тест у дома. Става дума за тест PCR. След дълго чакане на резултата от тестовете – 3-4 дни, тестът на майка й излязъл положителен, а на нея – отрицателен, макар че били с еднакви симптоми. През това време им звъннали от Районното полицейско управление, за да ги уведомят, че са под карантина от 14 дни и нямат право да излизат, за това време – полицията ги посетила само веднъж.

Състоянието им обаче продължило да се влошава – кашлица, болки в гърдите, и тогава звъннали на личния лекар, който казал, че няма как да ги прегледа лекар в тази ситуация, на спешните телефони никой не им отговорил, а на телефона във ВМА били натоварени.

Прочети  1500 лв. струва издирването на Тодор

След 10 дни мъчение, личният лекар им изписал антибиотици, от които започнали да се подобряват и сега и двете с майка й се чувстват много по-добре. Те очакват да им бъдат направени тестове, които да докажат тяхното оздравяване.

Екипът на Върхове им пожелава бързо възстановяване!

 

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.