fbpx
петък, май 24, 2024
Новини

Атанас Скатов се прибира днес

Атанас Скатов се прибира днес, след като на 15 май успешно изкачи третия по височина връх Канчендзьонга. Очаква се той да кацне на Терминал 2 на Летище София около обяд.

Заради влошена кашлица Скатов е използвал малки количества допълнителен кислород във финалните метри преди върха, съобщи самият той. Това обаче е второто му изкачване на осемхилядник без помощта на шерпи, след Чо Ойю миналата година.

Освен него тази година връх Канчендзьонга изкачи още един българин – Стефан Стефанов. Той е бил и в първата група, стъпила на връхната точка за годината.

На 27 май пък Атанас Скатов ще представи най-новата си книга от поредицата „Над 8000 метра“, посветена на изкачванията му на „Лхотце и Еверест“.

книга на атанас скатов за еврест и лхотце
Лхотце и Еверест е четвъртата книга от поредицата „Над 8000 метра“ и петата, написана от Атанас Скатов за изкачванията му на осемхилядници

Представянето на книгата ще бъде на 27 май от 18.30 часа в Столична библиотека, Американски център.

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!