fbpx
събота, декември 2, 2023
Новини

Боян и Иван не успяха. Слизат

petrov-tomov-nangaБоян Петров и Иван Томов слизат към Базов лагер днес след неуспешен опит за атака на Нанга Парбат в сряда, съобщава италианското издание Газета. Вчера те са слeзли до 5500 м. Двамата алпинисти са изпитали някои затруднения при слизане, отбелязва изданието. Изглежда Иван Томов е показал симптоми на височинна болест , но бързото слизане на долу му е позволило да се възстанови.
На 13 юли рано сутринта Съни и Томов  се отправиха на финалана атака към върха от Лагер 4. Всички останали алпинисти се върнаха в Базов лагер, след като фиксираха въжета до Лагер 2 (6100м). Боян и Иван продължиха без опънати парапети при трудни атмосферни условия. По време на финалната атака алпинисти от Базовия лагер са ги видели, че са се отклонили твърде вдясно от основния маршрут. Сега става ясно, че заради мъглата и слабата видимост алпинистите не са успeли да се ориентират къде върви маршрута.
Боян Петров и Иван Томов планират да атакуват Гашербрум II след Нанга Парбат..

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!