fbpx
неделя, февруари 18, 2024
ИзбраноНовиниХижи

Ботевградчани вилняха в хижа Лескова: Хижарят е в Пирогов

Хижа Лескова, намираща се в една от махалите на село Осеновлак, община Своге, е била изпотрошена, а хижарят ѝпребит в неделя, стана ясно от Facebook публикация.

Стопанинът на хижата е с множество наранявания и черепно-мозъчна травма. Нанесени са и огромни материални щети, открадната е техника на голяма стойност, сред която и лични вещи.

Според първоначалната информация извършителите са местна група пияни вандали с джипове от Ботевград. Полицията разследва случая.

„След многократно подаван сигнал на тел.112 същия ден за навлизане в имота, оспорване на собствеността, агресивно поведение и заплахи с подробно описание на ситуацията и извършителите, ни беше отказано да качим представител на органите на реда от РПУ Своге, поради недостиг на екипи в изборния ден. При наличие на достатъчно време (часове) за реакция от тяхна страна, не бе създадена организация между РПУ Своге и колегите им от Ботевград, нарушителите да бъдат блокирани и арестувани на слизане от хижата с откраднатите вещи. Разочаровани сме също от не толкова адекватната реакция на тел.112, липсата на организираност и последователност и омаловажаването на ситуацията.

След трагичния инцидент: НП „Рила“ затвори виа ферата Мальовица

Опитахме се да подобрим условията на хижата, да осигурим присъствие през цялото време, вложихме лични средства и много, много часове работа, но трудът ни в продължение на 2 години беше унищожен за секунди. Благодарим на всички, които ни подкрепяха през този период. За момента, обаче, нямаме сили и мотивация да се борим за тази кауза“, написаха стопаните на хижа Лескова.

Те уточняват, че предвид нанесените материални щети и разрушения, хижата вече не е годна за пренощуване. Телефонът ѝ също не функционира в момента, тъй като е сред откраднатите вещи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!