fbpx

Бракониери убиха шест защитени кабарги в района на Еверест

Бракониери в Непал са убили най-малко шест кабарги, от вида еленови, в района на връх Еверест, в националния парк “Сагарматха”, съобщи ДПА.

Застрашените животни били унищожени в клопка в гора край Намче, по пътя за базовия лагер към Еверест, съобщи представител на местните власти.

Бракониерите извадили мускусните жлези от два мъжки екземпляра. Местните хора забелязали мъртвите животни, преди бракониерите да успеят да изтръгнат мускусните жлези и от останалите, попаднали в клопката.

Горските рейнджъри погребали убитите кабарги, след като извадили от тях всички мускусни жлези. Това е обичайна практика, за да се избегне евентуално изравяне на труповете на животните заради мускуса. Той се използва в парфюмерията, козметиката и в китайската природна медицина. Жлезите на мускусните елени са много търсена стока на черния пазар.

Според представител на националния парк “Сагарматха” повечето от мускусните жлези на мъжките елени се изнасят контрабанда в Китай. В горите в Непал се отбелязва ръст на избиването на диви животни заради занижения контрол в условията на пандемията от Ковид-19.

Comments

comments

Прочети  Европейско първенство по катерене в Москва ще тества подготовката на олимпийски състезатели за Токио 2020

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!