fbpx

БТС стартира „патриотична дейност“

С поредица от походи Българският туристически съюз (БТС), стартира „патриотичната си дейност“ за сезона, съобщиха от организацията за БТА.

Съюзът обяви, че е в навечерието на пореден национален поход, като за седемдесет и четвърти път ще поведе българите, милеещи за природата и историята, по „Пътя на Ботевата чета от Козлодуй до Околчица“ от 27 май до 2 юни.

Сред акцентите в работата на председателя на БТС Венцислав Венев са профилактиката и здравето на хората от всички възрасти, привличането на младите и обучението как да обичат природата, наблягайки на патриотичното направление в дейността на организацията.

„Ще следваме политика на сътрудничество с всички за просперитета на съюза, взаимодействие с организациите в туристическата сфера за стимулиране на социалната, на спортно-туристическата и патриотичната дейност, заздравяването на клубовете и дружествата по места. Целта е да превърнем БТС в най-авторитетната и ключова национална организация, която се занимава със социален туризъм в България, свързан със здравословния начин на живот, с обучението на кадри за туризма, с родолюбивото обучение на младите“, заяви председателят на БТС, в който членуват 135 туристически дружества, стопанисващи 254 хижи, спални, хотели и т.н. с 13 000 легла.

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

error: Защитено съдържание !!