fbpx

Чилийци прокараха нов маршрут по североизточната стена на Cerro Catedral в Патагония

Чилийците Хуан Сеньоре (34) и брат му Кристобал Сеньоре (31) прокараха интересен нов маршрут по североизточната стена на Cerro Catedral в масива Пейн в Патагония. Двамата стартираха от Френската долина и след това изкачиха 800-метровата линия за два дни, от 18 до 19 януари 2022 г.

Те направиха един бивак на огромен перваз на средата на стената. След изкачването в идеални условия братята Сеньоре се спуснаха обратно по същата линия.

Новият маршрут Dos Hermanos е с трудност до 5.11+. Това е първият тур по североизточната стена на върха.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Cristobal Señoret (@tolasenoret)

Братята Сеньоре започнаха да мечтаят за Cerro Catedral, след като изкачиха Троно Бланко през октомври 2019 г., но успяха да се върнат едва наскоро поради пандемията от коронавирус.

Говорейки пред planetmountain след успешното им изкачване, Кристобал заяви: „Маршрутът е невероятен. Той е дълъг, напрягащ и истинско приключение, осигуряващо добра комбинация от пукнатини и малко катерене. Ние сме супер, супер щастливи.“

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

error: Защитено съдържание !!