fbpx
събота, април 20, 2024
Новини

Дизела постави нов рекорд на „Балкан рън“

Кирил Николов – Дизела спечели убедително състезанието по планинско бягане „Балкан рън“. Той успя да подобри и досегашния рекорд на трасето, който бе притежание на друг много добър планински бегач – Шабан Мустафа.

Състезанието се проведе в неделя, а трасето стартира от град Калофер и достига до най-високата точка на Стара планина – връх Ботев. Дължината на маршрута е 19 километра, а времето на Дизела е 2 часа, 1 минута и 2 секунди. Николов успя да подобри времето на Шабан с близо 3 минути.

„Днес се проведе Balkan Run 2018 (Скоростно изкачване на вр. Ботев от Калофер) Нов рекорд 2ч 01мин 02сек и много тежко трасе, особено в последната част, която минава по „Тарзановата Пътека“. Но най-приятното нещо в цялото състезание, беше това да мога най-накрая да бягам по начина по, който искам и за, който тренирах цяла зима.“, заяви Николов в социалните мрежи след бягането.

[fbvideo link=“https://web.facebook.com/sling/videos/10156018964590971/?hc_ref=ARSZHu0Hb6dcDRXwLd13JzHMQkA0sd0R_bXmjicZz8jWJprEDH7t7tFqNB30d2EnUDM“ width=“500″ height=“400″ onlyvideo=“1″]

Втори в подреждането остана един от най-добрите ни биатлонисти Владимир Илиев. Неговото време бе 2 часа, 6 минути и 35 секунди, което е показател за едно също много добро бягане. Трети се нареди Александър Спасов с изоставане от 17 минути зад Николов.

В женската група Елена Димитрова се отличи с много силно бягане и успя да спечели състезанието с комфортна преднина. Втора и трета се наредиха съответно Силвия Стефанова и Виолета Тотева.

При колоездачите Димитър Михайлов се класира на първо място, изпреварвайки с близо 20 минути втория в подреждането Велислав Янев. Третото място остана за Фьодор Драголов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!