fbpx

Дизела постави нов рекорд на „Балкан рън“

Кирил Николов – Дизела спечели убедително състезанието по планинско бягане „Балкан рън“. Той успя да подобри и досегашния рекорд на трасето, който бе притежание на друг много добър планински бегач – Шабан Мустафа.

Състезанието се проведе в неделя, а трасето стартира от град Калофер и достига до най-високата точка на Стара планина – връх Ботев. Дължината на маршрута е 19 километра, а времето на Дизела е 2 часа, 1 минута и 2 секунди. Николов успя да подобри времето на Шабан с близо 3 минути.

„Днес се проведе Balkan Run 2018 (Скоростно изкачване на вр. Ботев от Калофер) Нов рекорд 2ч 01мин 02сек и много тежко трасе, особено в последната част, която минава по “Тарзановата Пътека”. Но най-приятното нещо в цялото състезание, беше това да мога най-накрая да бягам по начина по, който искам и за, който тренирах цяла зима.“, заяви Николов в социалните мрежи след бягането.

Втори в подреждането остана един от най-добрите ни биатлонисти Владимир Илиев. Неговото време бе 2 часа, 6 минути и 35 секунди, което е показател за едно също много добро бягане. Трети се нареди Александър Спасов с изоставане от 17 минути зад Николов.

В женската група Елена Димитрова се отличи с много силно бягане и успя да спечели състезанието с комфортна преднина. Втора и трета се наредиха съответно Силвия Стефанова и Виолета Тотева.

При колоездачите Димитър Михайлов се класира на първо място, изпреварвайки с близо 20 минути втория в подреждането Велислав Янев. Третото място остана за Фьодор Драголов.

Comments

comments

Прочети  Инцидент под К2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!