fbpx
събота, април 20, 2024
Новини

Двама загинаха в Стара планина

Двама туристи са загинали по време на преход в Стара планина. Те са се загубили в района на връх Малък Купен, докато правели преход от хижа Амбарица към хижа Дерменка.

Групата от един мъж и две жени е тръгнала вчера към хижа Дерменка, но туристите се загубили, след което се отправили към връх Ботев. След това тръгнали да се връщат.

В района на Малък Купен едната жена се подхлъзнала, а мъжът тръгнал след нея. Той също паднал, при което си счупил крака. Втората жена успяла да стигне до хижа Добрила, където подала информация за случилото се. Тя е била измръзнала и в шок.

Сигналът към Планинската спасителна служба е подаден едва тази сутрин. Сформирани са екипи от отрядите в Сопот, Карлово, Калофер, Троян, Ловеч и Пловдив.

Телата на загубилите се туристи са намерени от техен роднина. Тялото на мъжа е открито към 11.10 часа, а на жената към 12.15 часа.

Поради отдалечеността на мястото се очаква акцията по сваляне на телата да продължи до ранните часове на понеделник.

 

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!