fbpx

Европейски проект ограничава достъпа до седем езера в Национален парк Пирин

Изпълнението на дейности по европейски проект ограничава достъпа до седем езера в Национален парк Пирин, съобщиха от парковата дирекция. Причината е замърсяване на езера в района на Сандански, Кресна и Дамянишкия дял над Банско заради пашата на животни. Езерата ще бъдат ограничени с електропастири и ще бъдат почистени, което трябва да доведе до възстановяване на естествената им структура. 

Това не е единствената мярка за подобряване и опазване на природата в националния парк по проекта, който е финансиран по Оперативна програма „Околна среда”.

Проектът цели цялостното подобряване на редица горски и природни местообитания и видове, а също и ограничаване на въздействието от човешка дейност върху тях. Включва десет дейности, които ще се осъществяват в рамките на 43 месеца. Възлиза на стойност 6 294 117, 64 лева, от които 5 349 999,99 лева от Европейския фонд за регионално развитие и 944 117,65 лева национално съфинансиране от държавния бюджет.

Прочети  Шиша Пангма следващата цел на Наско Скатов. Прави опит през есента

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


Notice: Undefined index: popup_cookie_pivcs in /home/varhove/public_html/wordpress/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Последвайте ни във Facebook