fbpx

Глоби в национален парк “Рила” заради Беър Грилс (ВИДЕО)

Актове за установяване на административни нарушения състави Дирекция „Национален парк „Рила“ на българско юридическо лице. Те касаят неспазване на режимите в парка при заснемането на филма „Планината Рила – България – В дивата пустош с Беър Грилс и Дерек Хъф“.

Сигналът е изпратен на фейсбук страницата на Министерството на околната среда и водите. От кадрите е видно, че при заснемането им са извършени нарушения на правилата и нормите за поведение в защитената територия чрез навлизане и плуване във водния басейн на Каракашево езеро, палене на огън, ловене и умъртвяване на животински видове.

След подаването на сигнала, от ръководството на парка са направили проверка. Установено е, че филмът е заснет в края на юни 2017 г. в Парков участък Боровец на територията на НП „Рила“. Разрешението за заснемане е дадено със заповед на директора на парка. Според заповедта, заснемането е трябвало да се извърши при стриктно спазване на режимите и нормите, определени в Закона за защитените територии и Плана за управление на Национален парк „Рила“. Парковата охрана е провела инструктаж на снимачния екип, съставила е предупредителни протоколи и предписания за спазване на определените в заповедта условия. Служителите на парка, придружавали снимачния екип през двата снимачни дни, не са били свидетели на извършените нарушения.

Министърът на околната среда и водите Нено Димов е разпоредил проверка по случая, включително за действията на отговорните служители от ДНП „Рила“ по време на заснемането на филма.

Comments

comments

Прочети  Петър Иванов с шампионска титла от Европейската купа по спортно катерене - боулдър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!