fbpx

Горските ще следят спазват ли се наредбите за движение в ПП “Витоша”

Служители на Природен парк “Витоша”, Югозападно Държавно предприятие и Държавно горско стопанство – София ще следят за спазването на ограниченията след отпадане на забраната за посещение на природен парк “Витоша”. Това съобщи Изпълнителната агенция по горите в неделя.

Екипите правят предварителен обход на парка като ограждат с ограничителни ленти местата за отдих, масите, беседките и пейките.

Служителите ще разясняват на гражданите условията, при които могат да посещават територията на парка. При разходка в планината, задължително е спазването на дистанция от два метра и половина.

Властите припомнят, че гражданите могат да си направят пикник на тревна площ, но само в ограничен кръг, когато са се събрали членовете на едно семейство.

“Хората се отнасят с разбиране и спазват дадените указания. В момента няма много посетители заради лошото време”, коментира за Mediapool директорът на природния парк инж. Анна Петракиева.

Прочети  Нов скален катерачен обект откриват в събота на Витоша

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


Notice: Undefined index: popup_cookie_pivcs in /home/varhove/public_html/wordpress/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Последвайте ни във Facebook