fbpx

Искате да изкачите вулкан? „Св. Хелънс“ ви очаква!

На 1-ви февруари американските власти пускат разрешителните за изкачване на връх Св. Хелънс (2550 м), активен стратовулкан, в щата Вашингтон.

Пермитите за сезон 2018 са планирани да бъдат пуснати в продажба в 9 часа сутринтаместно време и ще бъдат достъпни онлайн на www.mshinstitute.org. Цената им е 22 долара.

Броят на разрешителните е ограничен, като от 1 април до 15 май ще се пускат по 500 разрешителни на ден, а от 16 май до 31 октомври по 100.

Новите пермити включват подобрения, направени въз основа на обратна връзка от алпинисти, обясняват от Института на Св. Хелънс.

10% от всички разрешителни в периода 16 май – 31 октомври няма да бъдат пуснати в продажба до последния ден на предходния месец.

“Тази промяна предоставя възможност да получат разрешително алпинистите, които не са могли да получат пермит по време на продажбата, или искат да направят в последния момент промени“, поясняват от Института.

Катерачите ще бъдат поканени да включат и имената на всички членове от своята експедиция.

Според Института тази информация ще помогне на алпинистите да реагират по-добре при извънредни ситуации и ще попречат на преустановяването на неоторизирани препродажби на разрешителни за катерене.

Процесът на онлайн регистрация позволява на алпинистите да разпечатват разрешителни, да попълват имената на катерачите на всяко разрешително и да ги доведат до пътеката. Катерачите също така трябва да се вписват и отписват от регистъра на Базовия лагер.

текст: Стефан Йорданов

Comments

comments

Прочети  Собственикът на "Уолтопия" Ивайло Пенчев пострада тежко при авиокатастрофа

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!