fbpx

Изненада! Как Марк Жирардели се оказа собственик на “Банско ски”

Изненадващо днес стана ясно, че не кой да е, а 5-кратният шампион в дисциплината ски алпийски дисциплини Марк Жирардели е собственик на 100% от акциите на компанията “Такс сървиз лимитед”, притежаваща “Юлен” АД и Банско ски.

На среща в Министерството на околната среда и водите с министрите Нено Димов, Николина Ангелкова и Емил Караниколов, Жирадели представи документи, представящи го като мажоритарен собственик на компанията. Досега той се легитимираше като посланик на българския курорт по света. За собственик на “Юлен” пък се сочеше безработния кипърски гражданин Георгиу Георгиус.

На днешната среща Жирардели е обсъдил с министрите концесионния договор за ски зоната в Банско, както и необходимостта от изграждане на втора кабинка. Той е бил уверен, че се работи  по изменение на концесионния договор, който обаче ще включва и по-високи концесионни такси за “Юлен”.

На откриването на ски сезона в Банско в събота Жирардели поиска и среща с премиера Бойко Борисов за изграждането на втори лифт. 55-годишният австриец заяви, че този въпрос е поставян от много от приятелите му – чужденци, а самият той недоумява защо не започва изграждане на съоръжението.

Марк Жирардели е почетен гражданин на Банско, а една от пистите над града носи неговото име.


Comments

comments

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!