fbpx

„Яко е да си еко“ с Боян Петров

boyan-ivelinaБоян Петров ще поведе туристи към вр. Мальовица на 11.09 и към водопада Райското прсъкало на 2.10. Така той се включва във втората част на образователно-информационната кампания „Яко е да си еко“ на Министерството на околната среда и водите.

Сборният пункт за изкачването до връх Мальовица е 9.00 ч. на 11-ти септември на поляната пред Централната планинска школа „Мальовица“. Тръгване по маршрута – 9. 30 ч.

Второто изкачване – до „Райското пръскало“, ще се състои на 2 октомври. Инициативата е в рамките на тържествата по случай 25-та годишнина от обявяването на Национален парк „Централен Балкан“. Сборният пункт ще е в 9.00 ч. в местността „Паниците“ над Калофер. Тръгване по маршрута – 9. 30 ч.

На предстоящите изкачвания са поканени всички над 6-годишна възраст, които се чувстват достатъчно подготвени за покоряване на набелязаните цели. Продължителността на преходите е между 4 и 7 часа. Пригответе си удобни туристически обувки, между 20 и 40 –  литрова раница, яке за вятър и дъжд, слънчеви очила, шапка за слънце и вятър, сандвичи и достатъчно течности. Подробна информация за маршрутите ще бъде дадена допълнително. При преходите е осигурено участието на планински спасители и рейнджъри от двата национални парка.

Първата част на екокампанията „Яко е да си еко“ беше насочена към изграждане на екологично мислене и любов към „зелената“ идея сред подрастващите. Част от нея бяха шест екоспектакъла –  в Пловдив, Варна, Велико Търново, Бургас, Враца и София, в които актьорите Васил Василев-Зуека и Димитър Рачков представиха по атрактивен начин темите за отпадъците и чистотата на въздуха пред над 3200 деца от цялата страна. В хода на кампанията се състоя и „Зелена олимпиада“, в която тази година участваха рекорден брой ученици (над 7000)  и се състезаваха на екологични теми.

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

error: Защитено съдържание !!