fbpx
сряда, юни 12, 2024
Новини

Пипа Мидълтън изкачи Матерхорн

Pippa Middleton on Matterhorn ClimbПипа Мидълтън, 32-годишната сестра на съпругата на британския принц Уилям – Кейт, изкачи връх Матерхорн, един от най-предизвикателните върхове в Европа, в памет на загиналия брат на нейния годеник.

Тя е достигнала връхната точка на алпийския гигантна 30 юли сутринта, заедно с брат си Джеймс.

Мидълтън обяви годежа си с финансиста Джеймс Матюс няколко дни преди изкачването.

Братът на Матюс – Майкъл загива през 1999 г. по време на слизане от Еверест,след като часове по-рано става най-младият британец, който го е изкачил.

Мидълтън осъществи изкачването с цел набиране на средства във фондацията, основана на името на Майкъл, чиято цел е изгаждането на училища в отдалечени райони.

matterhornВръх Матерхорн е висок 4478m. Един от най-трудните в Алпите, живтът си, на който, са изгубили над 500 алпинисти.

Мидълтън разказва, че преди да достигнат връхната точка в  7.30 ч. сутринта са преживели изтощително изкачване, след като са тръгнали 3:30 ч. по-рано.

 

 

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

One thought on “Пипа Мидълтън изкачи Матерхорн

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!