fbpx

Карат ви се ски? Очаква ви състезание на закрито в Дубай

Спортният съвет на Дубай в сътрудничество със Ski Dubai организира ски и сноуборд състезание на 15 август.

Състезанието, наречено „Завръщане към безопасен спорт“ (Return to Safe Sport) е отворено за всички състезатели, фрийстайл скиори и сноубордисти, а входът е безплатен.

Събитието ще бъде разделено в четири дисциплини, включително алпийски и гигантски слалом, както и две фрийстайл дисциплини: slopestyle и big air. Съдиите ще бъдат действащи скиори, а победителите ще си тръгнат с медали и награди, сред които билети за Vox Cinemas, Ski Dubai и iFly Dubai, или обяд в ресторанта на Ski Dubai – North 28.

“Ski Dubai е горд да си сътрудничи със Спортния съвет на Дубай, за да приеме първото световно снежно състезание след затварянето заради Covid-19. Дубай ръководи начина и показва на останалия свят, че когато са взети правилните мерки, спортните събития и състезанията могат да се провеждат безопасно”, заяви Мохамед Ел Етри, директор глобални снежни операции и и проекти в Majid Al Futtaim.

Състезанието ще бъде организирано като част от усилията на Ski Dubai да окуражи безопасното завръщане към снежните спортов след облекчаване на рестрикциите. Събитието е част от DXB Snow Week, което включва ски бягане, първото по рода си три-километрово състезание на сняг в ОАЕ за жители на възраст между 18 и 62 г., което ще се проведе на 14 август.

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.