fbpx
събота, септември 23, 2023
Литература и киноНовини

Кино под звездите и на Витоша

Международният фестивал на планинарското и екстремно кино организира кинопрожекции под открито небе и в Природен парк „Витоша“

Програмата включва прежекции на 4 филма от програмата на Банско филм фест, които ще бъдат излъчени на 11 юли от 20:30ч. на зелената поляна пред ДЕ „Бели брези – Музей на совата“.

Филмовата програма включва далечни планини, приключения на едни от най-отдалечените и трудно достъпни точки на планетата, екстремни постижения, адреналин и фотография сред природата.

„Ще пътуваме от Намибия до Гренландия, за да уловим най-красивото северно сияние, ще се спускаме със ски по пълнолуние и ще слушаме музиката на най-ектремните музиканти! Завършваме програмата с истински катерачески филм за легендата Том Балърд, който първи в света изкачва в един зимен сезон шестте най-големи северни стени в Алпите“, обещават организаторите.

Програма:
20:30ч. – 20:36ч. – „Пълнолуние“, Германия, Австрия, Филип Бекер, Макс Кронек, Йохен Месле, Йоханес Мюлер, 6`

20:36ч. – 20:50ч. – “Като метроном”, Франция, Владимир Селие, 15`

20:50ч. – 21:45ч. – “В светлината на звездите”, Франция, Матю ле Лей, 52`

21:45ч. – 23:00ч. – “Том”, Испания/Италия, Анхел Естебан, Елена Гоатели, 68’

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!