fbpx

Ком – Емине – стъпки по една мечта на Алеко

Kom-EmineМаршрутът-символ на българското организирано туристическо движение -прекосяването на Родината ни надлъж по билото на Стара планина от връх Ком до нос Емине – не е просто маршрут. Той е предизвикателство. Всъщност, може би най-голямото предизвикателство за духа и тялото на редовия пешеходен турист.

В една прекрасна утрин, зареден „с смях и оптимизъм”, тръгваш. Вървиш,
вървиш, вървиш. От изгрев до залез. Или до тъмно. После, пак. И пак, и пак. Така двайсетина дни бродиш под жарко слънце из усойни чукари и стръмни горски пътеки, спускаш се в тучни зелени долини и потапяш изнурено тяло в бистри планински потоци. Потъваш в мъгли, шибат те пронизващи ветрове и ледени дъждовни капки пробват струва ли дъждобранът ти. И всичко, за да видиш морето отвъд планинските простори, надпреварвайки се с ветровете, с другите и със себе си. Най-вече, със себе си. Но, до тук с романтиката. Суровата действителност на преминаването на маршрута не е съвсем романтична. Поне не и по време на прехода. После, разбира се, е.

Прочетете цялата статия

Прочети  ТД "Осогово" - Кюстендил отчете успешна година, качили 200 туристи в Чудинската планина

Валерия Динкова

[email protected]

One thought on “Ком – Емине – стъпки по една мечта на Алеко

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


Notice: Undefined index: popup_cookie_pivcs in /home/varhove/public_html/wordpress/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Последвайте ни във Facebook