fbpx
петък, април 19, 2024
ПътеводителТуризъм

Ком – Емине – стъпки по една мечта на Алеко

Kom-EmineМаршрутът-символ на българското организирано туристическо движение -прекосяването на Родината ни надлъж по билото на Стара планина от връх Ком до нос Емине – не е просто маршрут. Той е предизвикателство. Всъщност, може би най-голямото предизвикателство за духа и тялото на редовия пешеходен турист.

В една прекрасна утрин, зареден „с смях и оптимизъм”, тръгваш. Вървиш,
вървиш, вървиш. От изгрев до залез. Или до тъмно. После, пак. И пак, и пак. Така двайсетина дни бродиш под жарко слънце из усойни чукари и стръмни горски пътеки, спускаш се в тучни зелени долини и потапяш изнурено тяло в бистри планински потоци. Потъваш в мъгли, шибат те пронизващи ветрове и ледени дъждовни капки пробват струва ли дъждобранът ти. И всичко, за да видиш морето отвъд планинските простори, надпреварвайки се с ветровете, с другите и със себе си. Най-вече, със себе си. Но, до тук с романтиката. Суровата действителност на преминаването на маршрута не е съвсем романтична. Поне не и по време на прехода. После, разбира се, е.

Прочетете цялата статия

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

One thought on “Ком – Емине – стъпки по една мечта на Алеко

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!