fbpx

Константин Рупчин е името на загиналия под лавина днес

Ски-инструкторът от зоната в Банско Константин Рупчин-Коко,  е младежът, който беше затрупан от лавина по време на екстремно спускане в един от улеите на Тодорка днес.

23-годишният младеж е от Банско. Местните го познават като търсач на силни усещания в планината. Участвал е и в множество състезания. Любовта към планината му предал баща му, който е бивш планински спасител.

Коко заедно с още четирима приятели карали екстремно извън обозначените писти, в района на хижа Вихрен, в улеите на връх Тодорка. Лавината го помела, а другите от групата успели да се измъкнат. Те незабавно подали сигнал на тел. 112 и започнали да го изравят.

След пристигането на планинските спасители, Константин Рупчин бил изваден, но е бил в безсъзнание. Незабавно са предприети реанимационни действия и в продължение на 40 минути спасителите се борили да спасят живота му, но за съжаление не успели.

Прочети  Трета жертва в Хималаите, перуански алпинист е открит мъртъв под Макалу

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


Notice: Undefined index: popup_cookie_pivcs in /home/varhove/public_html/wordpress/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Последвайте ни във Facebook