fbpx
събота, февруари 24, 2024
Новини

Мълния уби планински бегач тази сутрин в Гърция (ВИДЕО)

Състезание по планинско бягане завърши трагично в Северна Гърция, близо до българската граница, след като мълния уби 55-годишен мъж и рани тежко друг 56-годишен състезател, съобщават гръцките медии. Трети участник в надпреварата също е пострадал от гръмотевичната буря, но се е отървал с леки наранявания и с шок.

Случката е станала във Фалакро (Боздаг) над град Драма, като стартът на състезанието, организирано от клуб по туризъм и алпинизъм в Неврокопи, е бил в 19.00 часа в събота вечер. В нощното планинско надбягване участниците е трябвало да преминат шест от високите върхове в рамките на 12 часа, преодолявайки дистанция от 36,7 км.

В първите часове метеорологичните условия са били добри, но около 4.00 часа тази сутрин се е разразила гръмотевична буря. Някои състезатели по това време вече са били финиширали, други са спрели. Пострадалите са били близо до финала в момента на трагедията.

Веднага е организирана спасителна акция, в която участие са взели 14 спасители с 5 автомобила. 55-годишният мъж е намерен в безсъзнание, а 56-годишният е бил с тежки изгаряния. Транспортирани са с хеликоптер на Единния координационен център за издирване и спасяване в болница в Кавала.

https://www.facebook.com/100025600659537/videos/612392987177357/

Мария Лазарова

Мария Лазарова е журналист със специализация „Печат“ и магистър по Публична комуникация. Над 20 години работи в сферата на печатните и он-лайн медии. Автор, редактор и основател на периодични издания, сред които и „Върхове“. Запален планинар от детството си и с интереси в алтернативните аутдор дейности и спортове. redakcia@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!