fbpx

Мъж оцеля 47 дни в Хималаите само със сол и вода

21-годишен тайвански алпинист беше открит жив, след като оцеля 47 дни в Хималаите. Той е закаран в болница в столицата Катманду, където се възстановява, тъй като е загубил 30 килограма от теглото си. Според лекарите мъжът е оцелял предимно с вода и сол.

Лианг Шенг Юе се изгубил с приятелката си в отдалечен район на Непал с надморска височина 2600 метра. Момичето, на 19 години е починало три дни, преди спасителите да ги открият.

карта-хималаиДвамата били на преход в Централните Хималаи, когато попаднали в снежна буря и се изгубили. Следвали река в планината, с надеждата да стигнат до населено място, но се подхлъзнали и паднали във водопад. Приземили се на скалисто дъно под водопада, откъдето не можели да излязат.

Юе и приятелката му били сами в планината без водач. Tе носели храна и палатка. Хранителните запаси изчерпали през първите две седмици, а през останалите дни се хранили само със сол и вода.

След като били открити те били извадени с хеликоптер. Пострадалият мъж е откаран в болница в Катманду, там е транспортирано и тялото на приятелката му.

Прочети  649 алпинисти атакуват Хималаите тази пролет

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.