fbpx
събота, февруари 24, 2024
Височинен алпинизъмЕкстремни спортовеЛичностиНовини

Нирмал Пурджа идва в България

Световноизвестният алпинист Нирмал Пурджа пристига в България на 8 юни. Той ще изнесе мотивационна лекция от 19:30 часа в залата на волейболен клуб Левски в Garitage Park.

Нирмал Пурджа се прочу като първият алпинист в света, който изкачи 14-те осемхилядника на планетата за шест месеца и шест дни. По-късно екип непалци, в който участваше и той, станаха първите, изкачили през зимата осемхилядника К2.

Той е роден в Непал натурализиран британски алпинист, носител на множество световни рекорди в алпинизма.

Red Bull атлетът Нимс става световно известен и благодарение на стрийминг платформата Netflix, която продуцира документален филм за рекорда му. Лентата „Nothing is impossible“ излезе в края на 2021 година и предизвика сериозна полемика в света на алпинизма. „Усещането беше невероятно. Беше победа за всички – за всички, които мечтаят, за всички, които искат да отидат крачка напред“, написа тогава Нимс в социалните мрежи.

Преди да започне да се занимава с алпинизъм, Нимс е войник. Голяма част от живота му преминава в служба на Кралицата в корпуса на гурките, където прекарва шест години, а след това още десет години и в Британските специални части.
Нимс идва в България по покана на Eurospeed. Събитието ще се проведе на 8 юни от 19:30 часа в залата на волейболен клуб Левски в Garitage Park. Ограничен брой билети могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim. “Нимс е уникален алпинист и атлет и отговаря напълно на разбирането ни, че няма невъзможни неща и, че за да успееш, трябва да си вярваш и никога да не спираш. Освен това той е силно ангажиран с природата, а ние сме си поставили за цел да сме първата транспортна компания в България, която да достигне операции с нулеви емисии. Много от колегите ни определят това като „Невъзможно“ и точно това е причината да поканим Нимс в България- Невъзможното за него е просто един обикновен ден в планината, което е вдъхновяващо.“, споделя Николай Рашков, оперативен директор на Eurospeed.

 

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!