fbpx

Нова лавина в Пирин. Развръзката е щастлива

pss-akcia-2 37-годишен сноубордист от София пострада, след като беше повлечен от лавина в един от улеите на вр. Тодорка над Банско. Васил Чолаков е откаран в  болница с наранявания на гръдния кош и главата. Вероятно се е ударил в камък, но каската го е спасила.

Мъжът се е спускал по един от улеите на Тодорка, когато е бил повлечен от снежнитe маси. Бил е забелязан от трима английски скиори, возещи се на лифта. те веднага предали на служителите, а те от своя страна са сигнализирали ПСС.

Акцията е проведена при изключително тежки атмосферни условия и гъста мъгла.

“В 4 от 7-те улея работят новите оръдия за контролирано взривяване на лавини, но в този до хижа “Бъндерица” няма такова”, уточни кметът на община Банско Георги Икономов.

В момента лавинната опасност в планината е от най-висока степен, предупреждават планинските спасители.  Около 100 са лавиноопасните склонове, където има натрупани снежни маси, готови да се откъснат.

 

 

Прочети  ПСС - Банско с мобилно приложение

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


Notice: Undefined index: popup_cookie_pivcs in /home/varhove/public_html/wordpress/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Последвайте ни във Facebook