fbpx

Обявиха програмата за 124 години организирано туристическо движение

Българският туристически съюз обяви програмата за отбелязване на 124-тата годишнина от организираното туристическо движение в България.

На 23 август в 17 ч. е предвидено поднасяне на цветя на морената пред Народния театър „Иван Вазов”, откъдето през 1895 г. Алеко Константинов е повел около 300 души към Черни връх.

120 години организирано туристическо движение

В събота, на 24 август от 20 ч. ще бъде проведена Алекова вечер на хижа Алеко. Традиционният туристически поход за масово изкачване на Черни връх тръгва в 7 ч. на 25 август от Златните мостове през х. “Кумата”. Два часа по-късно ще тръгне лъча с желаещите да изкачат витошкия първенец от х. “Алеко”.

Отново в 9 ч. от НДК ще бъде даден и старт на планинския маратон. В 10 ч. ще тръгне колопохода от х. “Алеко”, а в 11 ще стартират маратонците по краткия маршрут от Голи връх.

В 11:45 ч. ще бъдат поднесени венци пред барелефа на Алеко Константинов на Черни връх от участниците в туристическия събор, а официалното откриване е точно в 12 ч., когато председателят на БТС доц. д-р Венци Росманов ще поздрави туристите.

На Черни връх ще бъде изтеглена и томболата за участниците в Националното движение „Покорител на десетте планински първенци”. Туристите ще бъдат забавлявани с концертна програма, в която ще се включат хор „Планинарска песен – Филип Аврамов” и МВГ „Вежен” –  Тетевен, на хижа „Планинарска песен”.

Comments

comments

Прочети  Турът на Меснер на Килиманджаро се топи: кандаец го изкачи преди да изчезне (ЦЕЛИЯТ ФИЛМ)

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!