fbpx

Облагородиха “осиновени” алеи на Витоша

Две доброволчески акции бяха проведени през уикенда в Природен парк “Витоша”. В рамките им бяха почистени и облагородени две “осиновени” алеи от техните осиновители.

В събота осиновителите от „Софарма“ проведоха първата си доброволческа акция по туристическата алея “м. Дендрариума – м. Бялата вода” . В рамките на акцията доброволците почистиха канавките и водостоците, лакираха паркова инфраструктура и заравниха изровения от дъждовете участък от алеята в м. Киселище.

Два дни по-ранодоброволци от ф-ма Скайскенер (България) ЕООД, организирани от фондация „Екообщност“ възстановиха повредения дървен мост на туристическата  алея “Св. Иван Рилски”. В рамките на акцията се извърши почистване на канавки и водостоци по протежението на алеята, почисти се един заслон и се поднови лаковото покритие на парковата инфраструктура в района.

В момента дирекцията на ПП “Витоша” търси осиновители и за алеята от кв. Княжево до местността Бялата вода.

Снимка: ПП”Витоша”

Comments

comments

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Един коментар за “Облагородиха “осиновени” алеи на Витоша

  • 06.11.2018 в 10:48
    Permalink

    Браво на всички доброволци, които са се включили в акцията на Витоша. За съжаление цялата инфраструктура в планината има спешна нужда от модернизиране и дано промените в плана за управление на Витоша бъдат приети най-после, за да може Витоша да получи нов живот.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!