fbpx

Олимп – върхът на боговете

Излезе от печат новата книга на доц. Сандю Бешев – „Олимп – върхът на боговете”. В нея авторът споделя опита, натрупан от 40-те му изкачвания на гръцкия първенец. Подробно е описан най-популярният маршрут към “Трона на Зевс” – този през връх Скала, включително и трудностите, които го съпътстват.

Включени са интересни данни за първото изкачване на Митикас през 1913 година, както и някои от най-впечатляващите български изкачвания.

Книжката съдържа още информация за чудото, наречено “Метеора” – скалните манастири, които по традиция се посещават от всички изкачили Олимп, за градовете Солун, Кавала и античните Дион и Филипи.

Отделно е място и за изкачванията на най-високите върхове на двата гръцки острова – Тасос и Самотраки, съответно Ипсарио (1204 м) и Фенгари (1624 м). В края е включена любопитна информация за транспорта в Гърция.

Книжката има 20 чернобели и 32 цветни фотографии, както и няколко скици от районите на върховете Митикас, Ипсарио и Фенгари.

Книгата е налична във Върхове e-shop!

Прочети  "Обичан от всички" - филм за историята на Апа Шерпа (ВИДЕО)

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


Notice: Undefined index: popup_cookie_pivcs in /home/varhove/public_html/wordpress/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Последвайте ни във Facebook