fbpx

Отмениха спорното решение за НП “Пирин”

Министерството на околната среда и водите отмени Решението, с което беше прието устройственият план за НП „Пирин“ да бъде променен без екологична оценка. Решението е взето след обществения отзвук и планираните масови протести в България и в чужбина.

Служебният министър на околната среда и водите Ирина Костова заяви, че няма преднамерено действие на администрацията във ведомството. Решението беше прието в четвртък, а срокът за обжалване – в рамките на 3 календарни дни съвпадна с трите почивни дни за националния празник.

Тази сутрин президентът Румен Радев обяви решението на служебняи министър от четвъртък за прибързано. Така той се размина с мнението на служебния премиер Огнян Герджиков, който вчера защити действията на Костова, като се обоснова с желанието си България да се превърне в ски дестинация, равняваща се на Австрия и Швейцария.

Въпреки че Министерството на околната среда и водите остъпи, планираните за тази вечер протести остават. В София и Пловдив те ще бъдат проведени от 18 ч. Демонстрация ще проведат и българите, живеещи във Виена. Вчера българи се събраха и в Лондон.

Прочети  ПСС отбелязва 85-та годишнина с книга

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


Notice: Undefined index: popup_cookie_pivcs in /home/varhove/public_html/wordpress/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Последвайте ни във Facebook