fbpx

Отмениха спорното решение за НП “Пирин”

Министерството на околната среда и водите отмени Решението, с което беше прието устройственият план за НП „Пирин“ да бъде променен без екологична оценка. Решението е взето след обществения отзвук и планираните масови протести в България и в чужбина.

Служебният министър на околната среда и водите Ирина Костова заяви, че няма преднамерено действие на администрацията във ведомството. Решението беше прието в четвртък, а срокът за обжалване – в рамките на 3 календарни дни съвпадна с трите почивни дни за националния празник.

Тази сутрин президентът Румен Радев обяви решението на служебняи министър от четвъртък за прибързано. Така той се размина с мнението на служебния премиер Огнян Герджиков, който вчера защити действията на Костова, като се обоснова с желанието си България да се превърне в ски дестинация, равняваща се на Австрия и Швейцария.

Въпреки че Министерството на околната среда и водите остъпи, планираните за тази вечер протести остават. В София и Пловдив те ще бъдат проведени от 18 ч. Демонстрация ще проведат и българите, живеещи във Виена. Вчера българи се събраха и в Лондон.

Comments

comments

Прочети  Природозащитници поискаха преразглеждане на плановете за Пирин, Витоша и Рила

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!