fbpx
събота, април 13, 2024
Новини

Планински спасители евакуираха с носилка пострадал в Стара планина

Във вторник , 13 септември, отрядите на Планинска спасителна служба (ПСС) от Карлово и Калофер са провели спасителна акция, транспортирайки тежко контузена жена в района на резервата „Стара река“, Централен Балкан.
Пострадалата е била с глезенна травма, като сама е успяла да се придвижи в близост до хижа „Хубавец“. Оттам спасителите са поели случая, сигнал за който са получили в 16:00 ч. Акцията е приключила в 22:00 ч., след транспортиране с носилка в силно пресечен терен. Оказана е първа помощ, в резултат на което пострадалата е предадена в добро общо състояние. Тя е имала планинска застраховка.
„В много случаи, дори и опитни планинари подценяват ситуации и това води до инциденти. Нас не ни интересува има или няма застраховка прострадалият – това е негов проблем. Нашата работа е да окажем помощ, а нашата помощ е доброволна и безвъзмездна“, коментираха участвали в спасителната акция.
Инцидентът е станал на маркиран туристически маршрут.

Мария Лазарова

Мария Лазарова е журналист със специализация „Печат“ и магистър по Публична комуникация. Над 20 години работи в сферата на печатните и он-лайн медии. Автор, редактор и основател на периодични издания, сред които и „Върхове“. Запален планинар от детството си и с интереси в алтернативните аутдор дейности и спортове. redakcia@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!