fbpx

Покана за участие в Национално състезание по пещерно-приложни дисциплини

От 4 до 7 май, за поредна година в района на с. Карлуково, ще бъде проведено традиционното „Национално състезание по пещерно-приложни дисциплини“. Организатор е Българската Федерация по Спелеология, която кани всички клубове да се включат в надпреварата.

Участниците ще имат възможност да премерят сили в четири дисциплини. – Отборно състезание по ТЕВ; Картиране на пещера; Скоростно изкачване и Връзване на възли със затворени очи.

Тази година са предвидени и специални занимания за децата. За тях ще има специално изградени въжени и пешеходни маршрути, импровизирани кръжоци, на които децата ще се научат да връзват възли, да боравят с инветар, необходим за влизане във вертикални пещери (така наречената техника на единичното въже), да използват уреди за ориентиране и картиране.

На 5 май, Фондация „Ела и ти”, „Пещерно спасяване” и „Планинско спасяване – област Пазарджик“, организират съвместна инициатива „Да покажем скрития свят на хората в неравностойно положение”.

Предвидено е посещение на седем души в неравностойно положение в една от най-красивите туристически пещери в България – Съева дупка. За тези хора подобно посещение е невъзможно без чужда помощ. Някои от тях никога не са виждали пещера. За успех на инициативата от Федерацията търсят доброволци.

Ако искате да се включите като доброволец в тази инициатива, може да се свържете с организаторите на следните телефонни номера:

0876 890 898 – дежурен телефонен номер на „Планинско спасяване – област Пазарджик“
0886 110 089 – Иво Колчаков

Мястото на бивакуване е традиционно – палатков лагер на поляните между пещерите „Банковица” и „Проходна”. Участниците трябва да си носят необходимата бивачна екипировка, както и лична екипировка за проникване в пещери и пропасти.

На най-добре представилите се ще бъдат връчни купи, както и материални награди, осигурени от нашите спонсори.

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.