fbpx

Покана за участие в Национално състезание по пещерно-приложни дисциплини

От 4 до 7 май, за поредна година в района на с. Карлуково, ще бъде проведено традиционното „Национално състезание по пещерно-приложни дисциплини“. Организатор е Българската Федерация по Спелеология, която кани всички клубове да се включат в надпреварата.

Участниците ще имат възможност да премерят сили в четири дисциплини. – Отборно състезание по ТЕВ; Картиране на пещера; Скоростно изкачване и Връзване на възли със затворени очи.

Тази година са предвидени и специални занимания за децата. За тях ще има специално изградени въжени и пешеходни маршрути, импровизирани кръжоци, на които децата ще се научат да връзват възли, да боравят с инветар, необходим за влизане във вертикални пещери (така наречената техника на единичното въже), да използват уреди за ориентиране и картиране.

На 5 май, Фондация „Ела и ти”, „Пещерно спасяване” и „Планинско спасяване – област Пазарджик“, организират съвместна инициатива „Да покажем скрития свят на хората в неравностойно положение”.

Предвидено е посещение на седем души в неравностойно положение в една от най-красивите туристически пещери в България – Съева дупка. За тези хора подобно посещение е невъзможно без чужда помощ. Някои от тях никога не са виждали пещера. За успех на инициативата от Федерацията търсят доброволци.

Ако искате да се включите като доброволец в тази инициатива, може да се свържете с организаторите на следните телефонни номера:

0876 890 898 – дежурен телефонен номер на „Планинско спасяване – област Пазарджик“
0886 110 089 – Иво Колчаков

Мястото на бивакуване е традиционно – палатков лагер на поляните между пещерите „Банковица” и „Проходна”. Участниците трябва да си носят необходимата бивачна екипировка, както и лична екипировка за проникване в пещери и пропасти.

Прочети  Спелеосъбори и алпиниада през почивните дни

На най-добре представилите се ще бъдат връчни купи, както и материални награди, осигурени от нашите спонсори.

Comments

comments

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!