fbpx

Събраха 6 хил. лв. за инициативата “Витоша – достъпна за всички”

Близо 6 хил. лв. са събрани на щафетния супермаратон “Един ден на Витоша”, който беше проведен на 14 април. Той беше организиран от Дирекцията на ПП “Витоша” и Спортен клуб “Вертикален свят” в рамките на инициативата “Витоша – достъпна за всички”.

 

Целта е изграждане на алея за спорт за хора с увреждания в местността „Игликина поляна“, а общата стойност на проекта е 50 хил. лв. Със събраните до момента 5 813 лв. може да бъде изградена една от планираните общо шест площадки.

“Много е важно да осигурим максимално лесен достъп на всички до планината. Витоша е национално богатство, в което една четвърт от българите търсят спокойствие и удоволствие от срещата с природата. Вярвам, че събирането на средствата чрез подобни инициативи ще продължи и скоро ще можем да завършим всички планирани площадки за отдих”, каза директорът на парка Снежана Петрова.

Анатоли Илиев организационен секретар на “София – Европейска столица на спорта” обяви, че ще осигурят средства за направата на филм за Витоша и възможностите, които планината предоставя за спорт и туризъм. Филмът ще бъде готов в началото на юни 2018 г. и ще бъде показван на различни фестивали, специални събития, в киносалони и по националните телевизии.

Comments

comments

Прочети  "Моят начин": историята на Денис Урубко (ВИДЕО)

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!