fbpx

Събраха 6 хил. лв. за инициативата „Витоша – достъпна за всички“

Близо 6 хил. лв. са събрани на щафетния супермаратон „Един ден на Витоша“, който беше проведен на 14 април. Той беше организиран от Дирекцията на ПП „Витоша“ и Спортен клуб „Вертикален свят“ в рамките на инициативата „Витоша – достъпна за всички“.

 

Целта е изграждане на алея за спорт за хора с увреждания в местността „Игликина поляна“, а общата стойност на проекта е 50 хил. лв. Със събраните до момента 5 813 лв. може да бъде изградена една от планираните общо шест площадки.

“Много е важно да осигурим максимално лесен достъп на всички до планината. Витоша е национално богатство, в което една четвърт от българите търсят спокойствие и удоволствие от срещата с природата. Вярвам, че събирането на средствата чрез подобни инициативи ще продължи и скоро ще можем да завършим всички планирани площадки за отдих”, каза директорът на парка Снежана Петрова.

Анатоли Илиев организационен секретар на “София – Европейска столица на спорта” обяви, че ще осигурят средства за направата на филм за Витоша и възможностите, които планината предоставя за спорт и туризъм. Филмът ще бъде готов в началото на юни 2018 г. и ще бъде показван на различни фестивали, специални събития, в киносалони и по националните телевизии.

Прочети  Загина Грега Лачен, един от най-добрите словенски алпинисти

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.