fbpx
събота, май 25, 2024
НовиниТуризъм

„Споделени игри“ на Витоша в подкрепа на хората със специални нужди

Програма с надслов „Споделени игри“ предстои този уикенд на Игликина поляна на Витоша. Събитието е част от инициативата „Един ден на Витоша“ в подкрепа на хора със специални нужди.

Стартът е от 10.00 ч. на 18-ти май, като мероприятието ще включва над десет вида спорт, забавни игри и викторини сред природата. Организатори са „София Европейска столица на спорта“, Националната спортна академия, Природен парк „Витоша“, спортен клуб „Вертикален свят“ и Parakids. В събитието ще имат възможност да вземат участие всички желаещи, споделено с хора в неравностойно положение.

„Споделени игри“ е втората подобна инициатива. Миналата година „Един ден на Витоша“ се състоя под формата щафетен супермаратон с благотворителна кауза. Тя целеше, освен да се покажат огромните възможности за спорт на Витоша, също и да се съберат средства за изграждане на алея и спортна площадка за хора с увреждания в планината.

Мария Лазарова

Мария Лазарова е журналист със специализация „Печат“ и магистър по Публична комуникация. Над 20 години работи в сферата на печатните и он-лайн медии. Автор, редактор и основател на периодични издания, сред които и „Върхове“. Запален планинар от детството си и с интереси в алтернативните аутдор дейности и спортове. redakcia@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!