fbpx

Представят заслон на бъдещето в София Тех парк

Заслон 2050 е изграден в рамките на Фестивала на науката в София Тех паркот 10 до 13 май. Заслонът е реализиран по проект на архитектите Мария Стайнова, Виолетка Славова, Даниела Славова, Иванка Иванова и Красимир Крумов според изискванията за строителство в защитени екологични зони и предстои да бъде поставен в Природен парк „Витоша“ – на мястото на построения преди 70 години заслон „Три кладенци“.

Заслонът ще предоставя на посетителите полезна информация за метеорологичните условия, флората и фауната на Витоша. В него ще има материали за оказване на първа помощ, ще предоставя достъп до интернет и възможност за зареждане на малки електронни устройства. Ще съхранява произведена, но неупотребена електроенергия и ясно разпознаваем звуков или светлинен сигнал за ориентация при мъгла.

На 26 август заслонът ще бъде поставен на мястото му, в местността Три кладенци. Датата е специално избрана и събитието ще бъде посветено на Деня на туризма.

 

 

 

Прочети  Радиоактивни следи по ледниците в света 34 години след катастрофата в Чернобил

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


Notice: Undefined index: popup_cookie_pivcs in /home/varhove/public_html/wordpress/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Последвайте ни във Facebook