fbpx
неделя, юли 14, 2024
Новини

Прожекция на „Последната планина“ в София. Урубко официално свали гарда.

Кинопремиера на необикновена документална история предстои на 26 февруари от 19:00 ч. в Дома на киното в София. Филмът е „Последната планина“ с участието на легендите Кшищоф Виелицки, „Приключенци на годината 2019“ на National Geographic – Адам Биелицки и Денис Урубко.

90-минутната лента „The last mountain“/“Последната планина“, Полша, 2019, режисьор Дариуш Залуски, получи награда за цялостна реализация в екстремни условия на Международния Банскофилмфест`2019.

Една история от първо лице за опита за изкачване на K2, последният връх от Хималайската корона, непокорен през зимата.

Експедицията, водена през 2018 г. от ветерани и легенди в алпинизма – Кшищоф Виелицки, Адам Биелицки и Денис Урубко, успешно спаси Елизабет Револ в драматична ситуация на осемхилядника Нанга Парбат, когато загина Томаш Мицкиевич. Това е една от най-необикновените спасистелни операции, организирани в историята на алпинизма.

Премиерата на филма идва в българската столица в момент, в който легендарният Денис Урубко обяви официално, че се отказва от височинния алпинизъм.

Мария Лазарова

Мария Лазарова е журналист със специализация „Печат“ и магистър по Публична комуникация. Над 20 години работи в сферата на печатните и он-лайн медии. Автор, редактор и основател на периодични издания, сред които и „Върхове“. Запален планинар от детството си и с интереси в алтернативните аутдор дейности и спортове. redakcia@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!